top of page
tom-online-1235x520_edited.jpg

Tom Op De Boerderij

Theatergroep Suborbia / Ensemble Black Pencil

2023

Theatergroep Suburbia speelt deze zomer de muziektheatervoorstelling Tom op de boerderij in samenwerking met het ensemble Black Pencil en Stadsboerderij Almere. Tom op de boerderij is een spannend liefdesdrama van auteur Michel Marc Bouchard en is voor het eerst in Nederland te zien.
Tom is in diepe rouw. Zijn vriend is overleden. Tom reist naar het ouderlijk huis van zijn geliefde, een boerderij ver weg van de grote stad. Aan de vooravond van de begrafenis maakt hij voor het eerst kennis met de familie van zijn vriend, moeder Agathe en broer Francis.

In het beklemmende isolement van de boerderij ontvouwt zich een complex en gevaarlijk spel van strijd en toenadering tussen de twee mannen en de moeder. 
“Wanneer we ons openstellen voor het leed van de liefde, kunnen we dat allemaal, elke dag, een beetje verzachten.” (Michel Marc Bouchard)

De Frans-Canadese auteur Michel Marc Bouchard schreef met Tom op de boerderij een spannend liefdesdrama over onverdraagzaamheid en verstikkende geheimen. 

Bouchard schreef Tom á la ferme in 2011 waarna zijn toneelstuk faam verwierf door de indrukwekkende verfilming van ‘wonderkind’, acteur en regisseur Xavier Dolan. Sindsdien is het toneelstuk wereldwijd meer dan vijfendertig keer vertaald en opgevoerd.
 

About
bottom of page